miercuri, 28 aprilie 2010

Infernul de sub Pietrisica



Ajung luni la hotel. Primul shoc: hotel mare, cu 12 etaje, comunist, construit pe vremea lui Pazvante Chioru’. Intru: usi de lemn, cu geam si deschidere clasica, cu clanta. Cu chiu cu vai strecor un geamantan si 2 laptopuri si, bineinteles, tot eu inchid usa dupa mine. Nu cred ca au auzit de usier…

Ma duc la receptie. O tanti veche, antica si de demult (probabil ramasa acolo de cand se construia hotelul) imi da sa completez formularul. Ii zic: “Mi-am lasat masina in parcare. Trebuie sa platesc?” (vazusem ca parcarea e cu plata si ca un nene taia bilete). Ea, confuza, ma intreaba daca a comentat cineva ceva de masina… Raspund ca nu, dar ca nu vreau imi gasesc masina zgariata. Ea zice ca daca protesteaza cineva, sa spun ca sunt cazata la hotel. O intreb totusi daca voi plati parcarea la sfarsitul sejurului. Ea ma asigura ca nu trebuie sa-mi fac probleme, doar sa zic ca stau la hotel printr-o firma (?!).
O las in pace. Imi dau seama ca e o cauza pierduta...
Iau cheia si ma indrept spre lifturi. Mocheta terminata, miros de r^nced. In schimb, in lift descopar reclame la masaje de relaxare, anticelulitice si combinate. Stiau ei ce stiau… (eu urma sa aflu abia peste 2 nopti). Preturi cu abonament si fara. Si un sticker cu reclama la striptease la etajul 12. Imi zic: “Uau! Ce cool! Am nimerit intr-un bordel!”.

Gasesc camera la etajul 7. Next shoc: usa de lemn, arhaica, cu un umar o scoti din t^t^ni! Deja inteleg totul. Nici nu trebuie sa mai intru ca anticipez ce voi gasi: miros de camera cu acarieni, neaerisita, cu pături albastre, batranesti… Mobilierul, si el albastru, e totusi ceva mai nou…
Ehei, dar asta e nimic pe langa baie… Mi-e greu sa povestesc, ca nu stiu de unde sa incep… Calorifer de fonta. Colac de WC stramb. Bideu neingrijit. Cada galbuie. Baterie de dus ruginita. Nici n-am indraznit sa ma ating de perdeaua de la dus: am lasat-o fix in pozitia in care am gasit-o.

Iar toate astea doar in prima zi.

Continuam cu marti. Naiva cum sunt, ma gandeam ca seara fac un dus si ma bag in pat. Wrong! Apa a fost cal^ie, de-a trebuit apoi sa-mi pun apoi doua perechi de ciorapi ca sa ma incalzesc!

Finalul zilei vine apoteotic: cum stateam eu pe buda, se rupe suportul de hartie igienica si cade pe jos. A fost punctul culminant: m-a apucat un r^s isteric si mi-am zis: ce rost are sa ma impotrivesc fortelor acestui hotel?!
Mai bine ma relaxez (m-am lamurit acum de ce ofera ei servicii de masaj) si ma gandesc ca am trecut de jumatatea sejurului. Mai e putin…

Da, hotelul e Ceahlau! Cel mai bun din Piatra Neamt ! 3 stele! 31 EUR camera single! No comment!

P.S. Asta seara s-a ars becul din hol. C’est la vie!

4 comentarii:

  1. @ amishor: incredibil ce viata luxoasa duci, din hotel in hotel! altii cat ar da sa traiasca in asemenea dezmat, iar tu mai si plangi!

    incredibil, vorba nemuritorului Octi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand mai pleci in delegatie ia cu tine si o lanterna sau macar un bec...de rezerva. Din descrierea camerei de *** lipsesc:
    - televizor
    - aer conditionat
    - minibar
    - perie de pantofi
    - ac si ata de cusut
    - telefon
    Peste toate cele povestite de tine si care imi suna foarte cunoscute, mai pot adauga doar...ca am gasit (la un hotel similar din Caracal) cada de baie plina cu apa si un biletel: "Alimentarea cu apa este intrerupta; folositi apa din cada"
    Asadar aminteste-ti zicala (engl.): Expect the unexpected ! 7MIU

    RăspundețiȘtergere
  3. @ anonim: domnule, fata de alte tari foste "fratesti", Romania este Elvetia! o s-o duc in w-e asta pe Amalia sa asculte niste povesti ale unui amic care-a locuit in Albania aproape 3 ani. Aia tara, aia oameni, ala socialism!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ amishor: de ce someaza acest blog, pot si eu pentru ca sa stiu?!

    RăspundețiȘtergere